RECEPTA DE MOUSSAKA GREGA

INGREDIENTS:
4 Albergínies / 3 - 4 Patates
450 Grs. Carn Picada de Vedella / 1 Ceba
3 Tomàquets madurs / 1 Gra d'all
Surt / Pebre mòlt / Comí / Mejorana
Formatge Parmesà en Pols / Oli Oliva Suau.
INGREDIENTS BEIXAMEL:
2 cdas. Farina / 1cdita. Mantega
500ml. Llet / Nou moscada / Sal.
PREPARACIÓ:
1.Tallem en rodanxes de mig centímetre les albergínies i reservem amb un polsim de sal perquè expulsin l'aigua.
2.Pelem i tallem en rodanxes les patates.
3.-En una paella amb oli, fregim les patates i les reservem.
4.-En la mateixa paella amb oli, fregim les albergínies i les reservem.
5.-Pelem i tallem la ceba en trossets petits i la sofregim.
6.-Afegim l'all picat, salpebrem i afegim la carn picada.
7.-Sofregim i li afegim la mejorana i el tomàquet. Deixem cuinar durant uns 15 - 20min.
Elaboració de la Beixamel:
8.-En un cassó, fonem la mantega i li afegim la farina. Cuinem fins a torrar-la perquè no tingui gust de cru.
9.-Li afegim la llet freda en fil, a poc a poc, mentre removem amb l'ajuda d'una vareta.
10.-Quan estigui la salsa espessa, li afegim sal i un polsim de nou moscada.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
11.-Precalentamos el forn a 180è.
Elaboració Moussaka:
12.-En una font per a forn, col·loquem una capa de patates, seguida d'una capa d'albergínies, una capa de salsa amb carn, una capa de beixamel amb formatge parmesà en pols, una capa d'albergínies, una capa de salsa amb carn i, finalment, una capa de beixamel més gruixuda i per damunt, formatge en pols parmesana.
13.-Enfornem durant 20-25min.
Comentaris
Sense comentaris en aquest moment!
Deixi el seu comentari